Svar:
Last Updated: 2023-08-10     Views: 1358

Ladda ner stilfilen för SLU:s Harvard-stil (Acta Universitatis agriculturae Sueciae) från Zotero Style Repository. När du sedan lägger in referenser i ditt worddokument med Zotero så kan du välja vilken stil som ska användas i en lista, och när du laddat ner stilfilen kommer den finnas med i listan.

Om du vill ändra stilfil efter att du börjat skriva in referenser i ditt worddokument gör du det genom att i Word gå till Zoterofliken och klicka på Document Preferences

Stilfilen innehåller inte lika många källtyper som beskrivs på SLU-bibliotekets webb: Skriva referenslista enligt SLU:s Harvardstil. Om du är osäker på vilken materialtyp du ska välja kan du prova materialtypen Rapport, som täcker in de uppgifter som många källor har. Vissa materialtyper behöver dock läggas in manuellt i referenslistan, exempelvis lagar är svårt att få in i Zotero eftersom Zoteros materialtyp för lagar inte följer hur svenska lagar skrivs.

Om stilfilen skriver något annorlunda mot hur du vill att det ska se ut: Kontrollera information som ligger i Zotero, för att se om det saknas något. För att se hur referensen kommer se ut kan du använda funktionen Zotero Style Preview i Zotero.

Om du vill redigera någon information i referensen: Ändra i Zotero och inte i Worddokumentet. Zotero kommer skriva över dina ändringar så fort du uppdaterar Zotero i Word. Vill du göra ändringar i Worddokumentet får du göra dem allra sist, och därefter inte synka med zotero. Det går att ta bort all länkning till Zotero, genom att i Word gå till Zotero-filne och klicka på unlink citations - men om du gör det så går det inte att ångra och ta tillbaka länkningen.

För att webbadresser till artiklar ska komma med i referensen behöver du göra följande inställning i Zotero:
Gå till inställningar/preferences under Redigera/Edit. Välj fliken Referera/Cite > Styles och bocka för alternativet Inkludera webbadresser för pappersartiklar i referenser

Om du får problem med att ändringar du gjort i Zotero inte syns i ditt dokument trots att du klickar på refresh/uppdatera i Word så kan du gå in i Zotero-fliken och välja Document preferences och bocka i att det ska göras automatisk uppdatering av referenserna. 

Related Topics