Svar:
Last Updated: 2018-11-14     Views: 828

​SLU-biblioteket har flera leverantörer av e-böcker, så det kan variera. Oftast fungerar det bara att läsa och ladda ner e-böcker om du är uppkopplad mot SLU:s nätverk, antingen på plats på campus, eller via VPN. Läs mer om att nå elektroniska resurser hemifrån via VPN här.


Så här fungerar det första gången du vill låna och ladda ner en e-bok från Ebook Central (f.d. Ebrary):

  1. Se till att du är uppkopplad mot SLU:s nätverk, antingen på plats på campus eller via VPN.
  2. Hitta boken i Primo, klicka "Fulltext tillgänglig"
  3. Klicka "Hämta fulltext från Ebook Central"
  4. Klicka "Download Book" för att låna hela boken eller "Download PDF" för att ladda ner ett kapitel. Du får då upp en inloggningsruta till Ebook Central. 
  5. Fyll i formuläret för att skapa ett konto och logga in. 
  6. Via dator: Du blir nu ombedd att öppna boken i Adobe Digital Editions. Om du inte har programmet redan så finns länk för att ladda ner det.
  7. Via mobil/platta: Du blir ombedd att öppna boken i Bluefire Reader. Om du inte redan har appen finns länk för att ladda ner den.
  8. För att kunna använda Adobe Digital Editions och Bluefire Reader så krävs ett Adobe ID. Om du inte redan har ett så finns länk för att skapa ett.
  9. Klart att läsas!

Nästa gång du vill ladda ner en bok så behöver du bara logga in på Ebook Central och Adobe ID för att få access.

Du kan också läsa böcker online, utan att ladda ner dem, i Ebook Central. Då behöver du alltid vara uppkopplad mot SLU:s nätverk, antingen på plats på campus eller via VPN.