Svar:
Last Updated: 2023-08-10     Views: 1096

När man installerar Zotero så installeras det automatisk en Word-plug in för programmet. Om en dialogruta dyker upp kan du behöva klicka i att makros ska aktiveras i Word för att fliken för Zotero ska synas. 

Ibland visas dock inte fliken för Zotero i Word ändå, och då kan du behöva göra följande.

1. Gå till Zotero och välj Redigera/Edit > Inställningar/Preferences > Källhänvisa/Cite och välj fliken Ordbehandlare/Word Processor. Installera tillägget för Microsoft Word, om det står att tillägget redan är installerat väljer du "ominstallera". 

2. Om Zotero-fliken ändå inte syns i Word: Gå till Zotero och välj Verktyg/Tools > Tillägg/Add-ons och klicka på Disable vid Zotero Word for Windows Integration. Stäng sedan ner både Wordprogrammet och Zotero, öppna Zotero igen och aktivera tillägget genom att klicka på Enable. Stäng sedan ner Zotero igen och öppna sedan både Zotero och Word. Ibland kan du behöva göra om steg 1 och ominstallera tillägget i ordbehandlingsfliken ännu en gång för att Zotero ska synas i Word.

3. I vissa fall (vanligare med Mac-dator än med PC) kan du behöva installera Zoteros Word-plug in direkt i Word. Öppna Word och gå till fliken Verktyg/Tools > Mallar och tillägg/Templates and Add-ins, klicka i Zotero.dotm och tryck OK. Nu ska Zoteros Word-plug in synas.  

Som alltid: Starta om datorn ifall det blir konstiga problem efter installation.

Related Topics