Svar:
Last Updated: 2018-07-20     Views: 14

Det nationella avtalet med förlaget Elsevier har sagts upp från och med den 30 juni 2018. Läs mer: Frågor och svar om Elsevier-förhandlingarna.

SLU, liksom övriga svenska universitet och högskolor, kommer inte att ha tillgång till artiklar utgivna av Elsevier med publiceringsdatum 1 juli 2018 och framåt.

Biblioteket har implementerat en tjänst, Get it Now, som ska leverera Elsevier-artiklar till anställda och studenter när behovet uppstår. Tjänsten går alltid att nå via Elseviers webbplats och via en rad olika databaser. Om artikeln inte är tillgänglig för direkt nedladdning så hittar du en länk för "get it@SLU Library" längst ner på artikelns webbsida. Följ länken och klicka dig sedan vidare till beställningsformuläret. Där får du fylla i din e-postadress från SLU (@slu.se eller @stud.slu.se).  

I skrivande stund fungerar tjänsten för ett hundratal av de mest använda tidskrifterna. Vi jobbar på att det ska fungera för alla nypublicerade artiklar. Om du inte kommer åt en artikel kontakta biblioteket@slu.se så åtgärdar vi det så fort som möjligt.

 

Om du ser den här webbsidan har du kommit rätt. Klicka bara på länken.

Bild på sida med länk till Get it nows beställningsformulär

 

Såhär ser det ut på artikelns sida på ScienceDirect.com:

 

I Web of Science är länken en blå knapp med texten "Get Fulltext"

 

I PubMed ligger länken i övre högra hörnet med texten "Get it @ SLU Library"

I Scopus är det bäst att använda länken "view at Publisher", i träfflistan eller på artikelns sida, för att komma till Elseviers webbsida:

 

I Google Scholar är det bara att klicka på artikelns titel för att komma till Elseviers webbsida.